lauantai 7. joulukuuta 2013

7. Luukku

Hei,
Kuuntelin tässä eräänä päivänä, kun emäntä kaivoi lankakaappia etsien jotain lankaa. Etsi ja etsi, ja lopulta tuumasi "ei sitä täällä ole, täytyy lähteä kauppaan ostamaan". Hän kun oli ollut niin varma siitä, että sitä kyseistä lankaa kaapissa on.
Enhän minä sitä uskonut, sillä aikaan kun emäntä oli kaupassa ostamassa yhtä lankakerää (näkis vaan milloin se yhden kerän kanssa tulee..*tirsk*) tarkistin kaapin sisällön. No oikeassa hän oli, just sitä lankaa ei ollut, mutta kyllä kaikkea muuta. Vaikka kuinka paljon on emännällä suunnitelmia, saa nähdä miksi jouluksi ennättää.
Eilen perheen lapset olivat mäenlaskussa, niin emäntä rupesi taas koluamaan kaappeja. En ymmärtänyt yhtään mitä se oiken tekee, joten päätin mennä katsomaan lähempää.
Vahingoitta ei mennyt tämäkään vakoilureissu. Parta ui margariinissa ja melkein putosin kulhoon, jossa oli jotain valkoista ja ruskeaa. Tuoksui hieman makealta... hmmmm.. Aikani taas seurailin emännän puuhia, sekoitteli kaikkia aineita ja sitten laittoi sen seoksen uuniin. 
Sieltä tuli herkullinen tuoksu ja tälläinen herkullinen kakku sieltä tuli valmiina. Pitihän minun sitä hieman maistaa, että voiko sitä kellekään tarjota *tirsk*
Niin hyvää se oli, että jaan ohjeen tässä teillekin:

       Nopea suklaakakku
5dl gluteiinitonta jauhoa
1 tl suolaa
1tl soodaa
1 dl kaakaota
4 dl sokeria
1tl vaniliisokeria
2 dl vettä tai mehua
2 munaa
150g sulat. margariinia

Sekoita kuivat aineet, lisää vesi/mehu, munat ja margariini.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.
Muunnoksia: jätä kaakao pois ja laita tilalle jotain näistä:
       Banaanikakku: 11/2 banaania ja 11/2 tl kanelia
       Appelsiinikakku: mehuksi 1 appelsiinin mehu + kuorta

Minä näin kyllä, että emäntä pisti tähän kakkuun yhden banaanin ja 1 tl kanelia, vaikka olikin kaakaotakin. Taidan lähteä vielä tarkistamaan oliko se niin hyvää kuin muistelin. Hei huomiseen!


Minä leivoin taikinan,
siitä paisui pulla.
Voisinpa yhtä pyöreäksi
ja tuoksuvaksi tulla.
Neilikka, kaneli ilmassa leijaa,
tuoksujen jouluinen taika.
Tontun nenää kutkuttaa
tämä onnellinen aika.
 
(muunnos Hannele Huovin runosta)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...