lauantai 2. maaliskuuta 2013

Hiihtoloman kuulumiset

Heips,
Kylläpä loma meni nopsaan. Missään ei suuremmin käyty. Nautittiin kotona kiireettömästä yhdessä olosta ja yhteisistä tekemisistä. Toisin sanoen kotoilusta nauttien. Naapurissa on hyvä mäki, jota lapset kävi erilaisilla välineillä laskemassa. Itsekin olen viime talvena pulkalla mäkeä laskenut, tällä viikolla ainakin se kuitenkin vielä jäi laskematta.
Tässä kuopus huristellut mäen alas laudalla tms. Lapset kävivät myös kavereiden kanssa hiihtoratsastamassa naapurin hevosilla. Sitä en valitettavasti itse nähnyt. mutta oli kuulemma hauskaa puuhaa ja menevät ehkä näillä lumilla vielä uudemman kerran :)
Mökillä käytiin yhtenä päivänä pyörähtämässä pikaiseltaan. Harmi kun sattui pilvinen päivä.


Siellä oli suurinpiirtein polveen asti lunta. Ehkä jo vapulta tai ainakin juhannukselta on jo hieman vähemmän lunta ja alkais jo vihertämään. ;)
Käsitöitä ja askartelua tuli tietysti lomalla hieman siinä sivussa tehtyä.
Monessa blogissa on kehuttu bambu-langasta tehtyjä tiskirättejä. Myös uudessa Novita-lehdessä oli muutama malli. Niimpä sitä sitten minunkin piti tehdä pari tiskirättiä. Väri ainakin on mukavan keväinen :) ja lanka aivan ihana neuloa. Heti teki mieli katsella jotain puseromallia ko langalle.

Toinen on tehty pidennetellyllä helmineuloksella ja toinen koripohjaneuloksella. Lankana on siis  Novita bambu vadelma ja 3 mm puikoilla neulottu lehden ohjeiden mukaan. Lankaa kului yhteensä 1 kerä. Käytössä eivät ole vielä olleet, joten niiden erinomaisuudesta en osaa sanoa tässä vaiheessa. No ehkä seuraavassa postauksessa tai ainakin sitten jos näitä alan enemmänkin tekemään. Malleja tiskirätteihin netistä löytyy, vaikka kuinka paljon. Yhdet sukat tuli myös tehtyä kiitokseksi yhdelle ystävälle.
Lanka tuttu 7-veljestä ja mallikin tuttu, jolla olen monet sukat olen neulonut. Valmistuu mukavasti telkkaria katsoessa.
Kävin mieheni kanssa Erja Lyytisen konsertissa tässä taannoin ja bongasin Erjan korvissa sulkakorvakorut, jotka mukavasti vilahteli hiuksien välistä (oli muuten tosi hyvä konsertti,olen  fiiliksissä vieläkin..)  Minunkin rupesi sellaisia mieli tekemään ja ei muuta kuin näpertelemään sellaiset.
Samalla tuli tehtyä myös pari kaulakorua, joissa lasinen sydän ketjussa. Teen varmaan ainakin vielä yhdet pienemmät sulkakorvikset, niin kovasti näihin tykästyin. Jossain sisällä taitaa asustaa pieni intiaanityttö  :)
Tällä hetkellä ei mitään ole puikolla, mutta eiköhän illalla jotain jo pidä laittaa. Uudelle tuubihuiville ainakin ois kuulemma kysyntää. Hei seuraavaan kertaan!




2 kommenttia:

  1. hei,ihania nuo tiskirätit,haluisin tehdä myös mutta en tajunnut ohjeesta kun kääntäjä ei suomentanut kaikkea.Voisitko antaa selkokielisen ohjeen?T:Marru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva että tykkäsit. Itse olen käyttänyt tätä neulesanastoa suomentaessani ohjeita http://www.katajala.net/marjut/neuleet/sanasto.shtml
      Toivottavasti tästä on apua, mallit ovat aika paljon samankaltaisia keskenään. Ei muuta kuin yrittämään! :)

      Poista

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...